Qui som?

Sempre necessitem voluntàries i voluntaris que ens ajudin
amb tasques tant presencials com no presencials

Familiars, amics i persones empresonades

Famílies de Presos a Catalunya és un col·lectiu format per Familiars, amics i persones interessades en les presons. Les nostres Famílies tenen persones empresonades o persones que han mort en privació de llibertat i sempre en condicions “estranyes” i poc investigades. Intentem treballar en tres àmbits diferents:

1 – Acompanyament i recolzament emocional mutu entre nosaltres, i no només entre nosaltres… també amb qualsevol Família que es posi en contacte amb nosaltres i necessiti acompanyament, recolzament, orientació o senzillament companyia.

Entre els membres de Famílies hi ha una relació molt especial. El fet de tenir vivències tan greus i doloroses en comú, com l’empresonament o la mort rere les reixes, fan que ens sentim molt a prop les unes de les altres.


2 – Comptem amb la solidaritat i l’orientacio d’advocats i advocades excepcionals que ens fan molt bons preus i ens donen facilitats per fer els pagaments. També col·labora amb nosaltres un metge forense que elabora informes de les autòpsies que ens entrega Serveis Penitenciaris. Els seus informes i els de Serveis Penitenciaris normalment no coincideixen.

Comptem amb el recolzament de diferents col.lectius i persones relacionades amb les presons , la medicina, la salut mental, la jurisprudencia que ens assessoren quan ho necessitem.

És molt important que les persones privades de llibertat no perdin els Drets que els corresponen pel fet d’estar dins la presó. Les presons no garantitzen el compliment de el Dret a la salut, a la salut mental, a l’acompanyament d’un advocat. Els advocats t’acompanyen al judici, ets condemnat, vas a la presó i l’advocat desapareix. Necessitem advocats penitenciaris que segueixin el camí del pres durant la seva condemna,que vetllin perquè aquests Drets tant oblidats no es deixin de respectar.


3 – A nivell assistencial: roba, sabates, ingressos de peculi, visites, correspondència, llibres… entre d’altres s’ha aconseguit entrar cadires de rodes a presons o que metges no penitenciaris visitin a Presos i facin un segon diagnòstic independent.

Design a site like this with WordPress.com
Per començar